Page content

article content

Met de boot naar het bruisende Langweer in Friesland

Varen in Friesland is genieten van de ruimte en rust maar ook kennis maken met de karakteristieke Friese plaatsen. Aan de rand van de Langweerderwielen ligt het dorpje Langweer, dat eeuwenlang alleen maar via het water bereikbaar was. Door de centrale ligging van Langweer is het dorp een ideale uitvalsbasis voor de watersporter en is er geen ‘verkeerde’ windrichting voor de zeilers onder ons. Ook voor de motorbootvaarder biedt Langweer nieuwe routes die men kan ontdekken. Varen is geen must.

Bootvakantie Langweer

Wat valt er nog meer te beleven in Langweer?

Mocht u na een dag op de boot toe zijn aan wat anders, dan kunt u genieten van de prachtige wandel- en fietstochten om Friesland op een andere manier te ontdekken. Langweer is omringd door water, polders, weilanden en bossen waar u kunt genieten. De eeuwenoude lindenbomen in het kleine maar gezellige centrum zorgen voor een schilderachtige uitstraling. Na een actieve dag kunt u in het pittoreske centrum genieten van prima restaurants, gezellige nostalgische cafés en de terrassen in de hoofdstraat. Ook voor de creatievelingen is er genoeg te doen in Langweer. Er zijn bewoners die creatief bezig zijn maar sinds 2015 heeft Langweer een glasatelier.

Lindenbomen Langweer

Havens

Er zijn meerdere havens aanwezig waar u uw boot kunt aanmeren. Zij beschikken over ruime ligplaatsen, elektriciteit, drinkwateraansluiting en luxe sanitaire voorzieningen en bevinden zich in het centrum of een paar 100 meter erbuiten. Beleef Friesland en kom naar het bruisende Langweer.

Haven Langweer

Laat een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “Met de boot naar het bruisende Langweer in Friesland

Plaats een reactie


*


Vakantie op het water, waar kunt u nog meer naar toe?