Page content

article content

Met je huurboot naar Leeuwarden

Prinsentuin

Varen in Friesland is genieten van de ruimte en rust maar ook kennis maken met de karakteristieke Friese plaatsen. In het centrum van Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, vind je de Prinsentuin, de stadshaven van Leeuwarden. De Prinsentuin, ook wel de mooiste jachthaven van Nederland genoemd, biedt niet alleen voor waterliefhebbers een prachtige plek om aan te meren maar ligt ook op loopafstand van het centrum. Meer je boot aan en ontdek Leeuwarden per voet.

De Oldehove bij de Prinsentuin

Een boot huren in Friesland is ook naar de Oldehove vlakbij de Prinsentuin

Bezoek een van de musea, wandel mee met de historische stadswandeling, vergaap je aan de Oldehove, ga een dagje winkelen en geniet van de grotere winkelketens of kies voor de kleine straatjes met diverse speciaalzaakjes en boetiekjes zoals de Kleine Kerkstraat, verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland in 2010 en 2012. Neem eens een praamvaart om Leeuwarden op een andere manier vanaf het water te zien of pak de fiets en kies een van de vele fietsroutes door de Friese natuur.

Jachtverhuur Altenburg adviseert de mooiste vaarroutes

Met je gehuurde boot naar de Prinsentuin in Leeuwarden is een must

Terug in de Prinsentuin kunt u genieten van wandelen, picknicken, zwemmen en zonnebaden. In de juli en augustus genieten de Leeuwarders van de zondagmiddag Prinsentuinconcerten of komen ze om te relaxen op het gras van de Prinsentuin. De Prinsentuin biedt prima voorzieningen zoals volop plek om uw boot aan te meren, ligplaatsen met douches en andere sanitaire voorzieningen, walstroom en een water aftappunt. Wacht niet langer en zet koers naar de Prinsentuin, voor ieder wat wils en altijd een leuke tijd. Tot snel!

Laat een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “Met je huurboot naar Leeuwarden

Plaats een reactie


*


Vakantie op het water, waar kunt u nog meer naar toe?