Page content

article content

Gastvrij Joure, vaarvakantie in Friesland met je huurboot

Varen in Friesland is genieten van de ruimte en rust maar ook kennis maken met de karakteristieke Friese plaatsen. Joure, geen stad of dorp, maar een Vlecke. Een Vlecke is een plaats met een stedelijk karakter maar waarbij de historische stadsrechten ontbreken. Het vaargebied richting Joure karakteriseert zich als een leegte waarbij de skyline van Joure met zijn beroemde Douwe Egberts fabrieken opdoemt. Joure bevind zich midden in het hart van het Friese merengebied en is hierdoor een goede basis voor watersportliefhebbers.

De Haven

De passantenhaven ligt op loopafstand van het centrum en biedt ligplaatsen met tussensteiger en stroompunten aan de steiger. Deze gezellige haven beschikt daarnaast over een mooi havengebouw, een speeltuin voor kinderen en diverse kampeermogelijkheden.

Haven Joure

Historisch Joure

Joure heeft in 1466 marktrecht gekregen en de Jouster Merke (gehouden op de vierde donderdag in september) trekt jaarlijks nog steeds duizenden bezoekers. Ook de Friese ballonfeesten is een jaarlijks terugkerend evenement en echt een aanrader. De historische straatjes van Joure laten nog zien hoe het er in vroegere tijden aan toe ging maar ook vandaag de dag is Joure een gastvrije plek om te verblijven.

Gezellige centrum Joure

Er zijn genoeg plekken om lekker te lunchen, een rondleiding bij het Woudagemaal, een monumentaal stoomgemaal, mag niet ontbreken. Neem eens een kijkje in de diverse musea of ateliers en vergeet het eerste winkeltje van Douwe Egberts niet.

DE Fabriek Joure

Uitgekeken in Joure? Vanuit Joure kunt u doorvaren naar Langweer, Terherne en Sneek voor nog meer waterplezier.

Varen in Joure

Laat een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “Gastvrij Joure, vaarvakantie in Friesland met je huurboot

Plaats een reactie


*


Vakantie op het water, waar kunt u nog meer naar toe?